top of page
Zoeken

Authentiek | Tik 'm aan #3

Bijgewerkt op: 18 mei 2020

Normaal gesproken zou er eind deze maand een nieuwe Hopster liggen. Een gedrukt exemplaar, op papier. Heerlijk om in handen te hebben, doorheen te bladeren en de geur van de inkt te ruiken. Zo hoort het te zijn. Dat vinden we nog steeds. Maar helaas is er deze maanden geen sprake van ‘normaal gesproken’. Deze tijd is alles anders. Vandaar dat we voor één keer zijn afgestapt van ons geloof.

Hierbij presenteren we Hopster #2.5, digitaal en voor iedereen te lezen, veilig thuis op de luie stoel. Pak er gerust een goed bier bij. Dit keer geen reportages, bezoeken aan brouwerijen, cafés of festivals, maar kortere rubrieken met oog voor diegenen die worden geraakt door deze corona-crisis. Zo het hoge woord is er uit; corona. Nooit verwacht dat we het nog eens op papier zouden zetten voor ons craft bier magazine. Dit keer digitaal, dat scheelt.


Even terug naar wat jullie deze editie wel van Hopster mogen verwachten. Strijdvaardige verhalen van ondernemers die met creativiteit en doorzettingsvermogen er toch in slagen om hun craft bieren bij de liefhebbers te krijgen. Het stemt ons als redactie trots om voor zo’n mooie branche te mogen schrijven. Dat wisten we natuurlijk wel al, na de eerste edities van ons magazine, maar de veerkracht van veel brouwers, café-eigenaren en bierwinkeliers heeft ons zeker nog positief verrast.


Dat geldt ook voor de bierliefhebbers. De oproep #supportyourlocal wordt massaal opgevolgd. Mooi om te zien dat er een behoefte is aan eerlijke producten uit de buurt. En hoewel het virus economisch harde klappen uitdeelt, kan dat groeiende bewustzijn toch een lichtpuntje zijn in deze onzekere tijden. Net als de vindingrijkheid en saamhorigheid. Samen staan we sterk.


Normaal gesproken is Hopster exclusief te vinden bij brouwerijen, biercafés en -winkels. Dit keer gaan we digitaal, en hopelijk zelfs viraal (uiteraard in positieve zin). En voor straks, als we weer een beetje terug zijn bij het gewone en alledaagse: zoek die partijen snel weer op. We weten uit betrouwbare bron dat ze er alles aan doen om gelijk weer smaakvolle bieren te serveren. We kunnen zelf ook niet wachten om weer aan te schuiven. In de tussentijd: blijf lekker bestellen bij alle drive-thru’s, take-away bars en pop-up webshops. Mocht je een extra reden zoeken, veel van onze partners doen een exemplaar Hopster editie 2 bij de bestelling. Ze zijn nog in omloop!


Wij kijken er naar uit om weer op pad te gaan voor de derde editie. We brengen Hopster #3 uit zodra het kan. Lekker authentiek op papier en vanaf dan alleen te vinden bij onze partners. Daarom, aan al onze lezende bierliefhebbers en bierende lezers: houd moed en tot gauw.


Tik ‘m aan!

39 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page