top of page
Zoeken

Mooi werk | Tik 'm aan #12

Bijgewerkt op: 11 jan. 2023

Nog één keer keken we terug op tien edities (plus een digitale) Hopster. Na het goddelijke feest van ons jubileumnummer bij Walhalla in Amsterdam was er tijd voor reflectie. Talloze mooie verhalen, fraaie foto’s (aldus onze eigen onbescheiden mening) en spectaculaire covers. En er ligt nog veel meer in het verschiet. De bierwereld blijft immers volop in beweging en het voelt als onze plicht om de beeldende verhalen van brouwers, winkeliers, kasteleins en andere bierfanaten te blijven vertellen.

Daarvoor is een planning nodig. En plannen betekent keuzes maken. Onderwerpen en ideeën ten overvloed. Hoe vaker we erop uit trekken, des te langer onze lijst wordt. Mede dankzij alle partners en lezers van Hopster hakken we niet alleen knopen door voor de eerstvolgende editie, maar kijken we vooruit naar maar liefst tien nieuwe Hopsters. Komt die ene boeiende brouwer in het zuiden deze keer niet aan bod? Dan past het toch zeker in de komende winter- of voorjaarseditie.


Voor #11 stond de afspraak voor ‘Aan de toog…’ het eerst op de agenda. Een typisch voorbeeld van een bierman die al lang op onze lijst stond om zijn levensverhaal eens op te schrijven. Maik van Heerd, eigenaar van De Toeter en brouwerij Rockin’ Ludina en organisator van Bierfestival Groningen, is al jaren een bekende van de Hopster-redactie waardoor de nieuwsgierigheid steeds verder groeide. Eindelijk zaten we met elkaar aan tafel, zelfs enkele uren, en luisterden met respect en verwondering naar zijn anekdotes. Oneindig veel passie, dito humor. Hiervoor zijn we dit werk gaan doen.


Diezelfde ingrediënten vinden we deze editie bij de brouwersrubriek waarvoor Hopster de trip maakte naar Dedemsvaart. Hans Noorman, een oud-vertegenwoordiger van Heineken en Ab-Inbev, zet zijn jarenlange ervaring daar in bij een schitterende brouwerij met een sterke lokale identiteit. Het interview met de brouwer vindt plaats in het sfeervolle proeflokaal van brouwerij Avereest , uitkijkend op het landbouwmuseum. Tijdens een proeverij blijkt dat zijn bieren stuk voor stuk zijn geënt op de historie en de ingrediënten een relatie hebben met de streek.


Hebben we al verteld dat we gezegend zijn met mooi werk? Een biertje doen met Paskal Jakobsen, frontman van Bløf, een reis in kielzog van een ‘brouwinstallatieverkoper’naar Basqueland Brewing in Noord-Spanje en een craftbier-kroegentocht door Delft; het houdt maar niet op. Tot slot genoten we mee van de liefde voor design die we proeven bij de mannen van Big Belly (die cover is toch te gek?) The good old days are now, is hun motto. Daar kunnen we ons volledig in vinden. Het is wellicht allemaal ietwat zoet; maar man, man, man…wat hebben wij #mooiwerk. Waarvoor dank!


Tik ‘m aan


67 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page