top of page
Zoeken

Verkenningstocht | Tik 'm aan! #1

Bijgewerkt op: 18 mei 2020

Iets meer dan twee jaar geleden, aan de toog bij The Irish Bank in San Francisco, is het eerste (hop-)zaadje voor Hopster geplant. Het was tijdens een trip naar Californië, voor een reeks interviews en reportages, voornamelijk bestemd voor enkele agrarische bladen. Een mooi avontuur dat vroeg om herhaling, liefst structureel.

Eigenlijk was onze honger naar mooie persoonlijke verhalen al eerder aangewakkerd, op een journalistieke roadtrip door IJsland. Na dagen te hebben rondgereden door magnifieke landschappen, blikten we dezelfde avond vaak al terug op de kleurrijke personen die we hadden ontmoet. Steevast met een lokaal bier voor onze neus.


Terug naar Californië, waar één van ons opperde om eens te onderzoeken of we ons werk als journalist en fotograaf konden combineren met onze passie voor craft bier. De ander knikte, sippend aan zijn IPA, ongetwijfeld met een hoge EBU-waarde. Daar hielden we destijds ook al van, van lekker bitter. Van die code hadden we toen trouwens nog geen enkele weet.


Eenmaal thuis lieten we het idee verder rijpen, als een goede drank in het vat. De liefde voor craft bier was in elk geval serieus aangewakkerd aan de Amerikaanse westkust, waar de keuze echt reuze was. Sjonge, wat was daar veel lekkers te halen. Ook Nederlandse brouwers weten van wanten, daar kwamen we al vlot achter bij lokale bierwinkels en in diverse proeflokalen, waar steeds vaker namen uit eigen land op de labels en de tapkranen zijn terug te vinden. Elk met een eigen verhaal.


Het moedigde ons aan om tijdens een volgende journalistieke trip, dit keer naar de Baltische staten, voorzichtig eens de proef op de som te nemen. Brouwers in Estland, Letland en Litouwen openden hun deuren voor ons (één verhaal is al terug te vinden in dit magazine). Qua oorsprong en werkwijze verschilden ze totaal van elkaar. Grote gemene deler was en is de passie voor het bier. Andere gemeenschappelijke trefwoorden: eigenzinnig, creatief, avontuurlijk, onafhankelijk en met lef. Kenmerken die ons aanspreken en die ons nieuwsgierig maken.


Die onbevangenheid willen we vasthouden met Hopster. We pretenderen zeker niet te weten hoe het zit of hoe het moet. Of nog erger: wat er goed of fout is. Dat lezen we al genoeg op social media. Juist de verwondering voert de boventoon. Daarom zetten we onze verkenningstocht graag voort, samen met onze lezers. Speurend naar mooie verhalen, die het verdienen om te worden opgeschreven. En die dorstig maken.


Wat ons betreft smaakt Hopster Magazine #1 in elk geval naar meer. Tik ‘m aan!

109 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page