top of page
Zoeken

Springlevend | Tik 'm aan #5

Beer-drive-throughs, digitale brouwerijbezoeken, beer-survival-kits, online pubquizen, bier-afhaal-loketten, videoproeverijen, streekbierboxen… Een jaar geleden bij de lancering van het eerste Hopster Magazine hadden we niet kunnen denken dat ons vocabulaire zich in die richting zo fors zou uitbreiden. Zoals het sowieso misschien wel goed is om onwetend te zijn over wat de toekomst allemaal te bieden heeft.Want een jaar geleden hadden we ook nog geen idee hoe de eerste jaargang van Hopster zich zou ontwikkelen. En hoe het ‘grote’ publiek zou reageren. We zijn er trots op dat we al een groep trouwe lezers aan ons blad hebben weten te binden. We merken dat ook aan de aanvragen of er nog eerdere edities beschikbaar zijn voor bierliefhebbers die de lancering van Hopster hebben gemist.


Ook zijn we bevestigd in onze overtuiging dat voor ons persoonlijk een echt magazine er één is gedrukt op papier. Vanwege corona hebben we een digitale versie gemaakt, om de lockdown toch enigszins schappelijk te overbruggen. Zo hielden we in tijden van quarantaine contact met de lezers en uiteraard ook met de geweldige locaties waar het magazine ‘normaal’ te vinden is. Maar dat swipen niet kan tippen aan knisperend bladeren, dat is ons inmiddels wel duidelijk.


Er is in dit magazine een Hall of Fame opgenomen, met een overzicht van de ontwerpers van de eerste vijf covers, die Hopster letterlijk het kleurige aanzicht hebben gegeven die we bij de ontwikkeling voor ogen hadden. Iedere keer overtreft het onze stoutste verwachtingen. Het fraaie artwork in de craft bier wereld springt sowieso in het oog. We zullen het dan ook het podium blijven geven dat het verdient.


Net zoals we oor blijven houden voor al die mooie verhalen waar we op stuiten en al die gave ontwikkelingen die zich aandienen. Het zijn er legio maar dat is een luxeprobleem. Zo blijkt ook uit de grote variatie in editie 4. Van een boeiende ontmoeting met de Barrelhunter tot een enthousiast gesprek met hét wielergezicht van Studio Sport en van een brouwer die zich ‘naar goud dendert’ tot een hartverwarmende rit langs diverse #supportyourlocal-acties.


Ook in deze onzekere tijden merken we dat craft bier springlevend is. De energie, het enthousiasme en de vindingrijkheid blijven we ook in 2021 opzoeken. Onze columnisten van deze editie dekken de lading treffend; we nemen de positieve dingen mee naar een ‘super normaal’, niet het nieuwe normaal. Met hopelijk veel mooie aanvullingen op onze woordenschat waarmee we kunnen pronken in volle proeflokalen. Verrassende initiatieven die plaatsvinden in de kroeg en uiteraard veel smaakvolle nieuwe bieren, van al die mooie craft brouwers, rechtstreeks uit de pomp van het biercafé.


Tik ‘m aan!

61 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

留言


bottom of page