top of page
Zoeken

Jongensdroom | Tik 'm aan #4

‘Moet er niet eens een Hopster-bier komen?’ Die vraag afkomstig uit de carkit van de Hopsterbus galmt nog even na in onze hoofden, als we terugrijden van een interview in Kampen. We kijken elkaar aan. Verstonden we dat nou goed? Het blijft even stil, maar dan hervinden we ons. ‘Dat lijkt ons een goed idee. Een heel goed idee zelfs!’

Dat was het begin van een jongensdroom die in vervulling is gegaan. Een eigen bier. Eerlijk gezegd hadden we onze hoop gevestigd om voor het verschijnen van, pak ‘m beet, editie #10 een brouwer zo gek te krijgen om een jubileumbier te lanceren. Hoe dat precies aan te vliegen, wisten we nog niet. Het spontaneaanbod was nog van voor de corona-crisis, maar ook gedurende de lockdown bleef initiatiefnemer Erwin van Moll vastberaden: dat ‘Hopster-bier’ gaat er gewoon komen! Daar viel niets tegenin te brengen en waarom zouden we zelf trouwens ook tegenargumenten opwerpen?

In de weken die volgden was er intensief contact over de smaak, naam en verpakking van het bier. Onze voorkeuren: een IPA, met de fruittoon van mandarijn, verpakt in blik met ontwerp door Frank Vogt, die ook de cover van Hopster #2 vormgaf... Het bleek allemaal haalbaar. Mooier kon niet, of toch wel? Een subtiele knipoog naar de cover van deze editie maakt het feest compleet. Holy Hopster!

Behalve een streling van ons ego, heeft het ‘eigen bier’ ook de prettige bijkomstigheid dat we van heel dichtbij meemaken hoe een nieuw bier ontstaat en vervolgens in de markt wordt gezet. Het geeft ons nieuwe inzichten, die we weer kunnen gebruiken in volgende reportages en interviews.

Want uiteindelijk is het ons daar om te doen: mooie verhalen over craft bier. In editie #3 staan weer enkele juwelen, naar onze onbescheiden mening. Zoals het verhaal over een mobiele bliklijn die zich gedraagt als een jaloerse vriendin, of de interviews met een romanschrijver zonder brouwtalent en de eigenaresse van een biercafé die een smaakwiel voor kaas ontwierp.

Alle credits dus voor al die enthousiaste craft bier ondernemers, die niet uitgepraat raken over hun mooie vak. Houden zo, wij tekenen die bespiegelingen graag op. Want maakt u zich geen zorgen, het zogenaamde eigen bier heeft niet voor een carrièreswitch gezorgd. Het heeft het heilige vuur om mooie bladen te maken alleen maar verder aangewakkerd. Hoewel het idee van een eigen brewpub wel eens door ons hoofd heeft gespeeld. Sterker nog: Studio Suz tekende voor de #hopstercult al een artist impression. Geintje natuurlijk.

Tik ‘m aan!

102 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page