top of page
Zoeken

Gifts & Drinks | Barre tijden #8

Bijgewerkt op: 26 mei 2020

Het zijn barre tijden, zeker ook voor (craft) bier-gerelateerde ondernemingen. Hopster belt zijn partners om ze een hart onder de riem te steken en te vragen hoe ze omgaan met deze tegenslag. In aflevering #8 het woord aan Jolanda Buhrs van slijterij Drinks & Gifts in Krommenie.


Wat betekent deze crisis voor Drinks & Gifts?

“Ik heb de eerste dagen wel even in een dipje gezeten. Dat kwam ook wel doordat we in maart net gas wilden geven met de winkel. Dry january had echt een negatief effect op onze verkoop. Het was hier zó rustig, en dat ijlde ook in februari nog na. En het leek wel of er elk weekend code geel of code oranje voor slecht weer werd afgegeven. Daarom hadden we voor het voorjaar allerlei evenementen voorbereid, zoals een bierlunch in samenwerking met Brouwerij De Moersleutel en een chef-kok. Dat hebben we nu allemaal moeten afblazen. Dat gaf wel wat stress. Maar daarna heeft het me vooral ook geactiveerd. Want ik vind het juist nu zaak om extra dingen te ondernemen. Deze situatie lost zichzelf niet op, door stil achter de kassa af te wachten wat er gaat komen. Daarom hebben we juist meer bieren ingekocht en zijn we speciale acties gestart, zoals het uitdelen van tulpen of gratis bezorging van bestellingen."


Wat gebeurt er achter de schermen? "We zijn nog veel actiever op social media, om ons te profileren en te laten zien wat we te bieden hebben. Dat heeft klanten toch op het idee gebracht om hier nog vaker binnen te stappen. Het is nu zelfs drukker dan normaal. Dat compenseert het wegvallen van de leveringen aan horeca en verenigingen. Verder neemt de verkoop van geschenken wat af, maar nemen de mensen niet alleen voor het weekend maar ook voor de doordeweeks wel eens een speciaalbiertje mee. Op zich zitten we hier best gunstig, tegenover een supermarkt en met gratis parkeren voor de deur. Dat zorgt best nog voor wat spontane aanloop. En we hebben relatief een best grote winkel, met flink ruimte in de gangpaden."


Hoe zie je de nabije toekomst?

"We worden veel door lokale brouwers benaderd om bieren in het assortiment op te nemen, ook met allerlei acties. De brouwers met wie we al langer zaken doen, daar kopen we expres wat extra’s van in. Maakt me niet uit dat ze ook zelf nieuwe verkoopkanalen proberen te vinden. Da’s logisch. Maar we blijven ook veel buitenlandse bieren inkopen, met hoge ratings op Untappd. We trekken toch nog steeds vooral ook veel beergeeks, die willen we blijven bedienen met nieuwe smaken. Verder hebben we een nieuw kassasysteem aangeschaft, die goed aansluit op de webwinkel. En we zijn bezig de website te vernieuwen, hoewel die pas drie jaar oud is. In tegenstelling tot sommige collega’s gaan we niet minder, maar juist meer open. Bijvoorbeeld ook op vrijdagavond. Dan maar meer uren maken om omzet te blijven maken.”


Deze #barretijden is eerder in verkorte vorm al gepubliceerd in de digitale versie van Hopster Magazine #2.5.


Voor nog meer actuele informatie, check Drinks & Gifts op Instagram en Facebook.

47 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page