top of page
Zoeken

De 7 Deugden | Barre tijden #11

Het zijn nog steeds barre tijden, niet alleen voor (craft) bier-gerelateerde ondernemingen, maar ook voor de cultuursector. Brouwerij De 7 Deugden in Amsterdam schoot freelance musici te hulp en brouwde voor de stichting De Hoge Noot een gelijknamig Pils. Om daar wat extra aandacht aan te besteden nam Hopster contact op met violiste Dana Paternotte en heropende daarmee voor een keer de serie (in een vrije improvisatie) met aflevering #11.


De Hoge Noot is een Pils waar muziek in zit. Brouwerij De 7 Deugden in Amsterdam brouwde dit craft bier die dient als actiecampagne voor de culturele sector. De helft van de opbrengst van de verkoop van De Hoge Noot is bestemd voor freelance musici, die door de corona-crisis hun podium zijn kwijtgeraakt. Als tegenprestatie geeft een muzikant of een ensemble een kort privéconcert, die door de bierdrinker kan worden geactiveerd door een QR-code op het flesje te scannen. Het initiatief is genomen door Paternotte en haar collega's Dionne Nijsten (celliste) en Jacob van der Vlugt (communicatieadviseur in de culturele sector).


Hoe zijn jullie bij bier terecht gekomen als een 'steunmiddel'? “We zaten in het park biertjes te drinken met z’n drietjes toen we op het idee kwamen. Mijn collega Dionne en ik zouden eigenlijk een paar hele drukke maanden hebben vol met concerten en toffe projecten maar door corona is onze agenda in één klap leeg geveegd. Omdat we zelf bierliefhebbers zijn en graag op een ludieke manier aandacht willen vragen voor de lastige positie van freelance musici op dit moment leek een biertje ons een goed idee.”


Kende je De 7 Deugden al? “Toen we aan het brainstormen waren over waar we ons biertje wilden ontwikkelen kwamen we erachter dat we alle drie al eens een rondleiding hadden gehad bij De 7 Deugden. Jacob heeft ze gemaild en ze waren meteen enthousiast. We zijn er heen gegaan om te overleggen en amper binnen een maand later hadden we onze lancering.”


Hoe wordt er op de actie gereageerd? “Het biertje is een groot succes. De eerste 1500 liter is uitverkocht en al vlot daarna stond de nieuwe batch van 3000 liter klaar. De Volkskrant, Het Parool, Trouw, De Telegraaf en het Algemeen Dagblad hebben items aan ons gewijd. Daarnaast waren we te gast bij radio 2, 4 en 5. We hopen van de opbrengst concerten te kunnen organiseren waar we de freelancers fair practice kunnen betalen.”

Hoe vind je het Pils zelf smaken? “Het is een lekker fris en kruidig biertje met een hint van zwarte peper, jeneverbes en kruidnagel. Tot nu toe is iedereen die het heeft geproefd enthousiast! Als ik straks weer het podium op mag denk dat het zeker na een optreden heerlijk smaakt!”


Aan de zijkant van het etiket van De Hoge Noot zijn een aantal letters te vinden, die functioneren als een bierfluit! Drink het biertje tot een letter leeg, blaas op de opening van de fles en die toon wordt hoorbaar. Zo is het mogelijk om met vrienden hele composities te fluiten. Om deelnemers op gang te helpen is een bierviltje ontworpen waarop alvast een voorbeeld wordt gegeven. Enthousiast geworden? Het biertje is te koop via www.dehogenoot.com en wordt bezorgd door heel Nederland. Ook zijn we te volgen op Instagram.

77 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page