top of page
Zoeken

Café Servaas | Barre tijden #10

Het zijn barre tijden, zeker ook voor (craft) bier-gerelateerde ondernemingen. Hopster belt zijn partners om ze een hart onder de riem te steken en te vragen hoe ze omgaan met deze tegenslag. In aflevering #10 - en voorlopig het slot - het woord aan Stefan Hagens van Café Servaas in Maastricht.

Wat betekent deze crisis voor Servaas?

"Eigenlijk hebben we het al vlot geprobeerd zo positief mogelijk op te pakken. Ik heb de zaak vorige jaar op 11 juni overgenomen en een dag later stond ik al achter de toog. Ik heb deze mogelijkheid dus aangegrepen om de zaak eindelijk eens iets naar mijn eigen hand te zetten, met wat frissere tinten. Soms slaat de frustratie een beetje toe. Ook vanwege de onzekerheid over het ‘hoe verder?’. Ik heb genoeg ideeën, maar wanneer mag ik die uitvoeren. Het mooie weer heeft bijna een demotiverend effect. Dan groeit het besef dat het hier anders zou hebben gebruist."


Wat gebeurt er achter de schermen? "Aan de andere kant is ons terras vanwege de grootte misschien ook wel mijn kans straks in de 1,5 meter-economie. Binnen is dat voor ons toch een stuk lastiger, met zo’n klein vloeroppervlak. Ik haal ook veel energie uit de vindingrijkheid van andere collega’s, hoe die met deze situatie omgaan. Daaruit ontstaan weer gave initiatieven. Zelf had ik nog mooie bieren op tap en hetzelfde gold voor De Zwaan. Bij Stadsbrouwerij bleek het growler-systeem beschikbaar, zodat we onze fustbieren konden afvullen. Niet eens om keihard geld mee te verdienen, maar vooral uit liefde voor die mooie bieren. He zou zonde zijn om ze weg te spoelen. Vervolgens hebben we ook de Hoppy Brothers erbij betrokken, omdat ze de ervaring hebben met de bezorging van die bieren. Inmiddels ben ik zelf ook begonnen met de rondbrengen van bierpakketten in Maastricht en omgeving, op de racefiets en op de bakfiets. Leuk om te doen en fijn om er zulke positieve reacties op te krijgen."

Hoe zie je de nabije toekomst? "Ondanks de crisis hoor en lees ik veel van mensen die de horeca een warm hart toedragen. Dat motiveert me ook om het beste er van te maken, naar de regels die nu gelden. En het is een mooi moment om te reflecteren. Waarmee willen we ons onderscheiden? In de tussentijd blijf ik ook nieuwe bieren proeven. Gewoon omdat ik dat lekker vind, maar ook met het idee of ik daar op termijn iets mee kan op de bierkaart van Servaas."


Deze #barretijden is eerder in verkorte vorm al gepubliceerd in de digitale versie van Hopster Magazine #2.5. Bij Servaas zaten ze intussen niet stil, getuige alle voorbereidingen voor de opening op 1 juni. Ze hebben er zin in. Wij anders ook! . Voor nog meer actuele informatie, check Café Servaas op Instagram en Facebook.

41 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page