top of page
Zoeken

De Slock | Barre tijden #7

Bijgewerkt op: 18 mei 2020

Het zijn barre tijden, zeker ook voor (craft) bier-gerelateerde ondernemingen. Hopster belt zijn partners om ze een hart onder de riem te steken en te vragen hoe ze omgaan met deze tegenslag. In aflevering #7 het woord aan Heino Huizing van Café De Slock in Den Burg.


Wat betekent deze crisis voor De Slock? “Op Texel zijn de meeste ondernemers best wel een beetje bezorgd over de toekomst. Normaal is Pasen de aftrap voor het nieuwe toeristische seizoen. Het was mooi weer, maar we konden op zich weinig uitrichten. Sommige ondernemers hebben vooraf flink geïnvesteerd uit de startblokken te komen. De lockdown is dan een flinke dreun. Toch zien we veel collega’s ook schakelen. Ze proberen toch nog wat omzet te halen met afhaal- of bezorgdiensten. Zelf hebben we alle evenementen tot juni afgeblazen, waaronder ook het speciaalbierfestival dat rond Pinksteren stond gepland. We werken veel samen met een vaste groep ondernemers, met wie al jaren zaken doen. Die snappen ook dat er hier sprake is van overmacht is, dus daar komen we onderling gelukkig goed uit.”


Wat gebeurt er achter de schermen? “We hebben vooral klussen opgepakt, die normaal maar bleven liggen. Het ordenen van het magazijn met al onze speciaalbierglazen, het lakken van de bar en het opknappen van het toilet. Ook hebben we een geslaagde pubquiz op afstand gehouden. We hoopten op zo’n tweehonderd deelnemers, maar het werden er zeker drie keer zo veel. Dat is goed voor de spirit. Ook met Koningsdag gaan we er nog eentje houden. Mijn compagnon Niels Witte is daar erg bedreven, met gevarieerde vragen en diverse foto’s en filmpjes. Er doen ook mensen van het vasteland mee. Leuk om zo toch contact te houden met de mensen die hier normaal binnen een biertje komen doen. We hadden net voor de crisis een nieuwe bierkaart samengesteld, maar het is gelukt om een groot deel van onze voorraad bij de quizdeelnemers kunnen ‘wegpoetsen’. Met Koningsdag gaan we nog een keer op herhaling.”


Hoe zien jullie de nabije toekomst? “We houden ons hart vast als het kabinet de nieuwe maatregelen aankondigt voor de periode na 28 april. Wat betreft het bierfestival zoeken we nog naar een nieuwe datum, al valt het niet mee om een gaatje te vinden in de volle evenementenkalender van Texel. We hopen nog een moment in het vroege najaar te kunnen vinden. Voor de rest blijven we positief gestemd. Ik moet ook zeggen dat het ook wel een fijne gewaarwording is om eens te onthaasten. Ik ga elke dag op tijd slapen en sta elke ochtend alweer om acht uur goed uitgeslapen naast mijn bed. Da’s echt een ongekende verandering in mijn leven. De batterij wordt dus goed opgeladen, dat als we straks de deuren weer mogen openen, we gelijk kunnen schakelen. Dat zijn we als horeca-ondernemers sowieso wel al gewend. Maar nu dus met nieuwe ideeën en frisse inzichten. Wat dat betreft barsten we van de energie.”


Voor nog meer actuele informatie, check De Slock op Instagram en Facebook.

65 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page