top of page
Zoeken

DAVO | Barre tijden #6

Bijgewerkt op: 18 mei 2020

Het zijn barre tijden, zeker ook voor (craft) bier-gerelateerde ondernemingen. Hopster belt zijn partners om ze een hart onder de riem te steken en te vragen hoe ze omgaan met deze tegenslag. In aflevering #6 het woord aan Mart Hoonhorst van DAVO bieren uit Deventer.


Wat betekent deze crisis voor DAVO?

“We hebben snel geschakeld op het moment dat de horeca dicht moest. Nog geen 24 uur later was onze webshop online. Op deze manier kunnen we DAVO-bieren toch bij mensen krijgen, hier in de regio maar ook in de rest van Nederland. We brengen zelf rond en versturen onze bieren per post. Daarna zijn we vol in overlevingsmodus gegaan en kwamen de creatieve ideeën. Het is een kwestie van improviseren nu we hier in de brewpub niet open zijn. Onze winkel, die normaal gesitueerd is bij de ingang van ons pand, hebben we verplaatst naar het café gedeelte. Daar is meer ruimte voor iedereen om veilig, op anderhalve meter afstand, bier-inkopen te doen. Naast het aanbod bieren op fles of blik kunnen liefhebbers een zelf meegebrachte petfles laten vullen aan onze bar. Hier zijn we twee weken geleden mee gestart en het loopt storm. In eerste instantie was het om alle fusten leeg te maken maar nu sluiten we zelfs nieuwe aan. Voorlopig zullen we dit ieder weekend blijven doen en we hebben nog genoeg lekkers op voorraad. Bovendien is vijf euro voor een liter kneitervers craft bier lang niet gek, toch?


Wat gebeurt er achter de schermen?

“We zijn vooral druk met klussen die lang zijn blijven liggen, maar waarschijnlijk is dat overal hetzelfde. Denk aan het schuren en lakken van tafels, het opknappen van het terras en het bouwen van een pergola. Bij zowel de brewpub in Deventer als bij onze bar in Arnhem doen we wat we kunnen. In Arnhem zijn we echter wel echt dicht, mensen kunnen alleen in Deventer langskomen in onze geïmproviseerde winkel. Uiteraard blijven we achter de schermen werken aan nieuwe acties maar we komen ook met nieuw bier. Dit weekend is de release van onze nieuwe IPA, genaamd Hangout, die in eerste instantie exclusief verkrijgbaar is via onze webshop.”

Hoe zien jullie de nabije toekomst?

“Hiervoor kan ik allerlei clichés van stal halen. Het is koffiedik kijken, we laten het maar op ons afkomen en we zien wel waar het schip strandt. Maar even serieus, de periode van de lockdown is niet aan ons dus we proberen in de tussentijd zo creatief mogelijk met de situatie om te gaan tot we weer los kunnen. Dat gaat voorlopig goed, zover je in deze tijd echt van ‘goed’ kan spreken. Het is vooral lastig plannen maken voor de lange termijn, maar de komende tijd komen we zeker nog met toffe nieuwe acties. Bijvoorbeeld een samengestelde DAVO-bieren box die binnenkort verkrijgbaar is via de webshop. Houd ons in de gaten!”


Voor nog meer actuele informatie, check DAVO op Instagram en Facebook.

101 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page