top of page
Zoeken

Goesting | Barre tijden #4

Bijgewerkt op: 18 mei 2020

Het zijn barre tijden, zeker ook voor (craft) bier-gerelateerde ondernemingen. Hopster belt zijn partners om ze een hart onder de riem te steken en te vragen hoe ze omgaan met deze tegenslag. In aflevering #4 het woord aan Gijs Schapendonk, eigenaar van proeflokaal Goesting in het Limburgse Venray.

Wat gebeurt er achter de schermen?

“Het voelt als een pas op de plaats, maar we maken er het beste van. Veel collega-horecaondernemers zijn bezig met geïmproviseerde bezorgdiensten, en dat is mooi om te zien, maar wij gebruiken deze tijd voor dingen waar we te lang niet aan toe kwamen. Bovendien zouden we onze winkel Mr. Hop in de weg zitten door ook bier te gaan bezorgen. We zijn aan de slag gegaan met verse marketingplannen, nieuwe menu’s maar ook fysieke klussen in de zaak. Hiermee willen we onze klanten nog meer bieden dan hiervoor, wanneer we weer open kunnen. Goesting is vijf jaar geleden geopend en eerlijk gezegd zijn we vanaf dag één overvallen door het succes. Daardoor is die sneltrein altijd blijven rijden, en bleven simpele klusjes liggen. Van een likje verf tot het terug op zijn plaats leggen van de systeemplafondplaten in de voorraadruimte, daar is nu tijd voor. Belangrijker nog vind ik de spontaan vrijgekomen tijd die ik aan mijn gezin kan besteden. Die momenten die ik met mijn kids beleef zijn een cadeautje, de prachtige keerzijde van deze ellende.”

Wat betekent deze crisis voor Goesting?

“We worden een jaar terug in de tijd geslingerd met betrekking tot financiële verplichtingen. Daarom is het ook zo goed om te zien dat banken meedenken met de ondernemers. Zonder hun betrokkenheid en de maatregelen die daaruit voortvloeien zouden bedrijven met bosjes tegelijk omvallen. We zien dat ook terug bij onze verhuurder en bij een leverancier zoals Heineken. Eigenlijk zou ik wel durven zeggen dat zij voorop lopen. Ze namen als eerste contact op en bieden aan om de biertanks, bij ons gevuld met Brand Pils, te komen leegzuigen en te vullen wanneer we weer open kunnen gaan.”

“Deze crisis zorgt tevens voor creativiteit en samenhang, ook bij het team van Goesting. We zijn nu bijvoorbeeld bezig met het organiseren van een pubquiz, maar dan vanaf de bank in de huiskamer. Het ziet er naar uit dat er duizend mensen aan mee gaan doen, dat is toch gaaf? En dan iets over de samenhang: morgen gaan wij met een groep tienduizend bossen bloemen bezorgen bij zorgcentra en ziekenhuis bij ons in de buurt. Een kweker heeft ze beschikbaar gesteld en wij hebben een groep vrijwilligers bij elkaar gebracht om rond te brengen. Dit zijn de lichtpuntjes waar we ons aan vast moeten houden.”

Hoe zien jullie de nabije toekomst?

“Wie denkt dat de horeca op 6 april weer open kan, heeft onder een steen gelegen. Ook Koningsdag gaan we niet halen. In een positief scenario zie ik ons in juni misschien weer open gaan. De volksgezondheid is gewoon het allerbelangrijkst en wanneer we iets verder kijken zou ik eerder prioriteit geven aan het opengaan van scholen. De horeca staat, wat mij betreft, niet vooraan in die rij. Ook niet als laatste, maar we moeten wel onze plaats kennen. Natuurlijk wil ik niets liever dan zo snel mogelijk open gaan, maar ik heb er vrede mee als het langer duurt dan we hadden verwacht. Maar Goesting is er zeker klaar voor, wanneer dat moment komt.”


Check Goesting op Facebook en Instagram.

Goesting verspreidt Hopster Magazine tijdelijk via bierwinkel Mr. Hop.


1.148 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page