top of page
Zoeken

Broer & Zus | Barre tijden #3

Bijgewerkt op: 18 mei 2020

Het zijn barre tijden, zeker ook voor (craft)bier-gerelateerde ondernemingen. Hopster belt zijn partners om ze een hart onder de riem te steken en te vragen hoe ze omgaan met deze tegenslag. In aflevering #3 het woord aan eigenaar Michel Verreij van Stadsbrouwerij Broer & Zus in Beverwijk.

Wat gebeurt er achter de schermen? “We proberen er het beste van te maken. We hadden altijd al op woensdag een vaste Breek de Week-daghap. Toen het virus uitbrak, wilden we dat uitstellen tot april, maar we kregen direct veel verzoeken van mensen die toch graag hun vaste spareribs wilden blijven eten. Dat zijn we toen gaan bezorgen, al dan niet met wat bieren erbij. We zijn sowieso ook bieren gaan rondbrengen in de regio Kennemerland. Ook de bieren op fust, die we dus niet langer konden tappen. De oproepen op social media hebben zeker positief gewerkt. Er is best veel besteld. Dat is mooi. Elke euro telt nu en ik vind het ook leuk om zo met de klant in contact te blijven. Uiteraard op gepaste afstand, volgens de adviezen van het RIVM.”


Wat betekent de crisis? “We hebben sinds de start onze verdiensten altijd grotendeels weer in de brouwerij gestoken. Daarom kunnen we nu wel tegen een stootje. Hoewel het natuurlijk niet eindeloos moet duren… Maar daar gaan we nu niet van uit. We blijven positief gestemd. Ik vind het sowieso hartverwarmend dat de mensen ons zo inschakelen. Daaruit blijkt toch dat we een trouwe groep klanten hebben, die ons niet zomaar laat vallen. Dat is een fijn idee.”


Hoe zien jullie de nabije toekomst? “We hebben een streep door het jubileumfeest voor het 1-jarig bestaan. Jammer, want dat hadden we natuurlijk graag willen vieren met onze trouwe gasten. Het bier dat we daarvoor speciaal hebben gebrouwen, gaan we nu bottelen, zodat onze klanten het toch kunnen proeven. Ook een geplande collab in het Italiaanse Rimini hebben we moeten uitstellen. Jammer, maar er spelen nu belangrijker zaken. Aan de andere kant zorgt deze tijd ook voor een soort van bezinning. We houden de brouwerij en het proeflokaal nog eens tegen het licht. Doen nog wat klusjes, die tot op heden zijn blijven liggen. De studie van onze zoon Ian op de universiteit ligt tijdelijk stil, dus we sparren nu veel over dingen die we anders kunnen aanpakken.”


Voor meer actuele informatie, check Broer & Zus op Facebook en Instagram.

148 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page