top of page
Zoeken

Van Moll | Barre tijden #2

Bijgewerkt op: 18 mei 2020

Het zijn barre tijden, zeker ook voor (craft)bier-gerelateerde ondernemingen. Hopster belt zijn partners om ze een hart onder de riem te steken en te vragen hoe ze omgaan met deze tegenslag. In aflevering #2 het woord aan de compagnons Erwin van Moll (brouwerij) en Jaap Hermans (brewpub) bij Van Moll in Eindhoven.

Wat gebeurt er achter de schermen, nu jullie drie weken dicht zijn?

Erwin: “We hebben de afgelopen dagen gekeken wat we kunnen doen. En dat is nog best veel. Er zitten ook dingen tussen waar we normaal maar niet of amper aan toe kwamen. Zo hebben we met Wanderlust een prijs gewonnen met bijbehorende gouden stickers. Normaal plakten we die er soms tussendoor wat op, maar nu gaan we dat maar gelijk met de hele voorraad flessen doen. Ook doen we magazijn-tellingen, wat marktonderzoek en nemen we het prijsbeleid eens rustig onder de loep. Allemaal dingen die we anders in de waan van de dag vaak voor ons uit schuiven.” Jaap: “Dit soort situaties maakt ook weer nieuwe creativiteit los in het team. Er ontstaat toch ook een gevoel dat we met elkaar aan oplossingen moeten werken. We bellen ook veel met distributeurs en groothandels hoe zij er voor staan en hoe wel elkaar kunnen helpen. Zelf hebben we vanaf vandaag een 'uitgiftepost' ingericht, waar klanten hun digitale bestellingen kunnen ophalen. De festivalbar – die door alle afgelastingen toch niet werd gebruikt – dient daarbij vlak na de ingang als het sfeervolle loket. Als de animo groot genoeg is gaan we ook bezorgen, uiteraard volgens de geldende strenge hygiënevoorwaarden.”


Wat betekent de crisis voor jullie bedrijf? Erwin: “We proberen het zo positief mogelijk te benaderen. We vallen niet zomaar om. Wel hebben we in de brouwerij wat concrete keuzes moeten maken. Waar we normaal specials op fust leverden, heeft dat nu weinig zin en gaan we ze toch bottelen. Zo maken we van de nood een deugd, vooral voor de liefhebber die nu enkele speciale bieren eindelijk eens op fles mee naar huis kan nemen. Ook zullen we nog wat meer vaten vullen, zodat we op termijn meer Barrel Aged bieren in het assortiment hebben. Met de verse, hoppige bieren moeten we meer richting winkels en online-shops gaan kijken. De nieuwste Juice Rocket willen we niet weken laten staan, dus vullen we straks toch op fles af.” Jaap: “Da’s toch een prima oplossing? En zo zullen we nog voor veel meer vraagstukken komen te staan. Dit is allemaal nieuw voor ons. Daar leren we elke dag van.”


Hoe zien jullie de nabije toekomst? Erwin: “We blijven sowieso nieuwe bieren brouwen. De tanks moeten gevuld. Als de brewpub straks weer open gaat willen de klanten toch ook nieuwe smaken laten proeven. Wel hebben we enkele collabs met Engelse en Belgische brouwers naar later in het jaar moeten verschuiven. Da’s altijd vervelend, maar nu het enige verstandige om te doen.” Jaap: “Die hebben we dan nog tegoed. We houden de moed er in. Zo zit ik persoonlijk sowieso in elkaar. Niet dat ik hier alleen maar happy in de rondte loop, want het blijft allemaal bijzonder spannend. Niet alleen voor ons, maar ik merk via de app dat onze collega’s in binnen- en buitenland ook vol spanning de ontwikkelingen volgen. Toch heeft het geen zin om bij de pakken neer te zitten. Daar schiet niemand iets mee op. We blijven optimistisch. Uiteindelijk komen we hier sterker uit.”


Voor meer actuele informatie, check Van Moll op Facebook en Instagram.

120 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page