top of page
Zoeken

Piet Pann | Barre tijden #1

Bijgewerkt op: 18 mei 2020

Het zijn barre tijden, zeker ook voor (craft) bier-gerelateerde ondernemingen. Hopster belt zijn partners om ze een hart onder de riem te steken en te vragen hoe ze omgaan met deze tegenslag. In aflevering #1 het woord aan Renate Brouwer, bedrijfsleider bij Biercafé Piet Pann in het Noord-Hollandse Schagen.

Wat gebeurt er achter de schermen, nu jullie drie weken dicht zijn?

“We stonden al snel op ‘standje survival’ en in principe lag er al een plan klaar. Ergens wist je namelijk dat het er aan zat te komen. Toen wij afgelopen zondag te horen kregen dat wij om 18 uur dicht moesten, zijn we gelijk met ons idee aan de slag gegaan. Klanten die gereserveerd hadden voor die avond, kregen hun diner thuisbezorgd. Daar zijn we maandag en dinsdag mee doorgegaan en we hebben het er echt druk mee. Goed om te zien dat mensen hun lokale horeca steunen. Ze laten ons zeker niet in de steek.”


Wat betekent deze crisis voor jullie bedrijf?

“Piet Pann is een bier- én eetcafé met een belangrijke sociale functie, die bovendien van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat open is. Dat betekent ook grote voorraden waar je iets mee moet en personeel die we graag aan het werk houden. Daarnaast houden we graag contact met onze klanten. Die drie dingen komen samen in onze geïmproviseerde bezorgdienst. Vooral ons personeel koesteren we in deze periode. We hebben een prachtig team, en goede medewerkers liggen niet voor het oprapen in de horeca. Wanneer deze moeilijke periode voorbij is, hebben wij ze weer hard nodig. Verder is het mooi om te zien hoeveel creativiteit deze moeilijke periode opwekt, in ons eigen team, maar zeker ook bij andere horecabedrijven. En wat betreft onze speciaalbieren? Die zijn over het algemeen wat langer houdbaar, dus die staan koel en donker te wachten tot we weer open kunnen.”


Hoe zien jullie de nabije toekomst?

“Ik hoop dat deze crisis in april over is maar dat weet natuurlijk niemand. Al krijg ik gelijk een positief gevoel wanneer ik daar aan denk. Het is dan mooi weer, iedereen heeft weer zin om op stap te gaan en mensen hebben elkaar en de gezelligheid van het café gemist. Dat wordt een ‘snoeidrukke’ periode waarin we met z’n allen de verloren tijd gaan inhalen. Ik kan niet wachten en blijf in de tussentijd positief. Slechter dan dit kan het niet worden, toch?”


Voor meer actuele informatie, check Piet Pann op Facebook en Instagram.

169 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page