top of page

Boekenplank #16

Bieralsvrouwdromen.jpeg

Bier als de vrouw van mijn dromen
Richard Moerkerk

Wie bier zegt, zegt Richard Moerkerk en wie Richard Moerkerk zegt, zegt bier. Ze zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden.
De veertigjarige Alkmaarse biersommelier heeft een ongekende passie voor het gerstenat en deelt zijn onuitputtelijke kennis graag met de gasten van zijn werkgever: het proeflokaal De Boom in zijn woonplaats of via zijn eigen onderneming De Bierbasiliek. Zijn expertise verdient een breder podium en dat is de reden dat dit boek op de markt is gebracht.
De columns zijn een aaneenschakeling van grappige, leerzame en geschiedkundige wetenswaardigheden over bier. De vlot geschreven verhaaltjes worden afgewisseld door recepten van gerechten en hapjes waarin – hoe kan het ook anders – bier een prominente rol speelt.

 

Belgisch bier.jpeg

Brouwers van Belgisch bier
Erik Verdonck

De unieke Belgische biercultuur in 50 verhalen

 

Inside stories over 50 straffe brouwerijen van België

België is een echt bierland. Met meer dan 400 (!) brouwerijen zijn er dan ook heel veel verhalen te vertellen.

Bierkenner en rasechte storyteller Erik Verdonck focust in dit boek op 50 brouwerijen, groot en klein, en vertelt de leukste, grappigste en meest verrassende anekdotes uit hun ontstaansgeschiedenis.

Ontdek de beste inside stories, en doe dat vooral met een heerlijk glas bier in de hand!

Bockbierboek.jpeg

Het Bockbierboek
Marco Daane

Er gaat een hele wereld schuil achter de rijke Nederlandse traditie van het bockbier.

 

Wanneer de bladeren vallen komt het bockbier in de schappen. De etiketten van de brouwers, groot en klein, variëren met de beeltenis van een bok en in elke streek vindt wel een bockbierfestival plaats. Maar wat is bockbier eigenlijk? Wanneer is dit bier ontstaan? Hoe is een bier dat zijn oorsprong vindt in het Duitse Einbeck uitgegroeid tot een klassieke Nederlandse bierstijl? Wie kennisneemt van de rijke historie van het bockbier – en dus van het verhaal van bier door de eeuwen heen – zal er voortaan met nog meer aandacht, wijsheid en smaak van genieten. In dit kleine maar veelzijdige boek wordt het roodbruine bier van alle kanten in het najaarszonnetje gezet.

bottom of page